Skip to main content

News - AEC Skyline

C-UAS - AEC Skyline en ForcePro slaan de handen ineen

c uas aec skyline and forceproOp 22 maart j.l. tekenden de CEO’s van AEC Skyline en ForcePro bv, Stef Have en Theo Karafantis, een samenwerkingscontract op het gebied van de verdere ontwikkeling van Counter Unmanned Aerial Systems (C-UAS) mogelijkheden binnen de Benelux. Dit betreft zowel militaire als civiele toepassingen van C-UAS-technologie die steeds meer aan belang winnen, dit gezien de proliferatie van onbemande systemen en het gevaar dat daarvan uitgaat.

Door de bundeling van krachten beoogt deze nieuwe speler in de markt een breder bereik. De kennis en expertise opgedaan door specialisten van beide ondernemingen zijn complementair waardoor het nu ontstane partnerschap nog meer dan voorheen in staat zal blijken zich toe te leggen op het leveren van een kosteneffectieve totaaloplossing aan de klant.

Over AEC Skyline, Force Pro

AEC Skyline heeft jarenlang ervaring v.w.b. het leveren van aerial services (close air support, electronic warfare, ISR) en kritische dataoplossingen (systeemintegratie, IT-netwerken) aan Defensie, industrie en onderzoeksinstituten. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf diverse leveranciers van relevante missiesystemen in Nederland. Zodoende beschikt het bedrijf over uitgebreide kennis als het gaat om het hanteren van diverse typen sensoren, EW-systemen, het ontsluiten van data maar ook het inrichten van de overkoepelende systeemarchitectuur.

ForcePro op zijn beurt heeft zijn sporen verdiend met het verzilveren en naar tevredenheid uitvoeren van diverse tenders binnen het C-UAS-domein, dit als vertegenwoordiger van het internationaal opererende DroneShield, bekend van zijn handzame en effectieve C-UAS-technologie (detectie, effectors, command & control).

Het is de stellige overtuiging van beide CEO's dat de twee partijen elkaar zullen versterken als het gaat om het leveren en onderhouden van oplossingen die de gehele C-UAS keten, van detectie, identificatie en classificatie tot en met interceptie, beslaan. Intussen is het nieuwe samenwerkingsverband voortvarend aan de slag gegaan en participeert het al gezamenlijk in diverse projecten.